Hoe kom ik van hem af…

Ik had genoeg van hem, eerlijk gezegd al heel erg lang. Maar hoe kwam ik op een fatsoenlijk manier van hem af, dat vroeg ik me jaarlijks wel enkele keren af.  Hij was deze zomer niet te houden en hij stevende nu wel erg enthousiast op de nieuwe jonge buurvrouw af. Nee, ook zij was niet gecharmeerd van zoveel nabijheid. Om kort te gaan, ik had het gehad met hem. Hij moest er uit, en wel nu. Afscheid nemen is moeilijk, maar wat moet dat moet.

 

Op zaterdagochtend kwam expert Johan langs, gewapend met kettingzaag en koptelefoon. In een mum van tijd bevond ik me in een ontmantelde tuin met vieze blote tuinmuren. Helpers Gil en Hans wierpen zich op de afvoer van de berg snoeigroen. Daarmee was ik nog niet van de klimop af want onder de aarde zat het echte venijn. Wortels van het ergste soort.  Het lukte mij niet ze in het weekend weg te kijken.

Maandag was het de hoogste tijd voor een uitgebreide ontworteling. Als een volwaardig tandarts legde Jan het werkgebied bloot. Als zijn assistente assisteerde ik hem vakkundig. Voorzien van een mondkapje voerde ik zand en tuinhout af, trok ondergronds wortels mee weg en zorgde voor het extra glaasje spoelwater. Met veel elan haalde hij het zand rond het wortelstelsel ruim weg en sneed hij stronken los. Maar de operatie was ook die dag nog niet ten einde.

Op donderdagochtend kwamen Toon en Jan voor de laatste tangverlossing langs. Na het nodige graafwerk is ook het laatste stuk nu klaar. De tegels liggen weer, het ziet er goed uit. De tuin lijkt, zonder haag, een kleine twee meter breder. Dat biedt perspectief..

Keuzestress

Het grote werk is nu klaar. Nu wacht het schoonmaken en verwijderen van de hechtworteltjes. Angstvallig hebben die zich in de oude tuinmuur vastgebeten. Zelfs onder de hogedrukreiniger zijn ze niet bezweken. Dat wordt vast nog een forse ingreep met de staalborstel.

 

Met dank aan de deskundige verlossers!

16 antwoorden op “Hoe kom ik van hem af…”

 1. Dit is echt waar jij geknipt voor bent! En niet alleen in schrift… je verhalen waren al zo spannend

 2. Koosje heerlijk om te lezen, de spanning en dan de clou !! Klasse, ik kijk uit naar je boek ! Je KUNT het, iedere keer genieten lieve groet Ellen

 3. Leuk klimop, het groeit waar je bijstaat vertel me wat.
  Maar het kan ook prachtig zijn.
  Leuk verhaal Koosje.

 4. Als je begint te lezen sta je meteen op het verkeerde been en is er al spanning en sensatie….
  Vervolgens komt er flinke ondersteuning bij de bevalling en een enorme bevrijding die veel ruimte creëert.
  Weer mooi gelukt in alle opzichten :-))

  groetjes Maud

Reacties zijn gesloten.