Slaapkamers als badkuipen

Ik loop wat achter met mijn tweewekelijks blogpost…en dat heeft een reden. Dat komt omdat mijn hoofd vol slipt met kapitaalbandjes, een rechte rug en termen als genaaid, gelijmd  of gebonden. Je verdiepen in een andere onbekende wereld schijnt goed te zijn voor het opschudden van de hersenen……

Sinds begin 2019 schrijf ik een persoonlijk getint verhaal. Caleidoscopisch van opzet, met kleuren die de facetten van ons gezinsleven in het Maas en Waalse in de vorige eeuw weergeven.

Op zich is het proces van schrijven bijzonder, het is een fascinerende bezigheid, immers elke dag is anders. Een zonnige dag brengt een ander schrijfgevoel naar boven dan een dag in miezerigheid. Overal in huis liggen gele memoblaadjes met kleine niet te vergeten momentjes: rust reinheid en regelmaat, lopen op alledag, mijn communiekroontje, hokjesgeest, Trivera 2000, verder zonder vader, het korset van mijn moeder, mijn leven zonder prinsessenlijn.  Op de familie-app bestook ik mijn broers met vragen zoals; wie sliep met wie in bed, 1 april grappen van ons pap, koeiennamen, hielpen jullie met hooien? En of dat niet genoeg is, maan ik hen tot het intensief doorspitten van oude fotoalbums.

Nu ik door de schrijffase heen ben kom ik in een nieuwe mij onbekende wereld. Ik oriënteer me op de mogelijkheden om mijn pennenstreken in een boekvorm om te zetten. Ik bekijk websites van een eindeloze rij van uitgevers, van printing on demand en van uitgeven in eigen beheer. In de bieb scan ik hard- en softcovers. Ik bekijk lettertypes en omslagen. Heel Nederland blijkt te schrijven, het duizelt me.

Nu heb ik mijn hoofd even op een time out gezet, ik concentreer me op 2 november. Dan lees ik in het Agoratheater in Druten, tijdens de twee voorstellingen van ‘Grote werken op de planken,’ een stukje van mijn verhaal voor, met de titel ‘Slaapkamers als badkuipen.’ Ben jij benieuwd naar mijn verhaal, kom dan luisteren. Alleen tijdens de middagvoorstelling zijn nog enkele stoelen beschikbaar. Pik ook het stamppotbuffet even mee…en de pudding met lange vingers!

Kijk daarvoor op de site van:

https://www.agoratheater.nl/programma/

 

2 antwoorden op “Slaapkamers als badkuipen”

  1. Leuk, mooi geschreven Koos . En helemaal leuk dat je gaat voorlezen uit eigen werk, kroon op je werk !

Reacties zijn gesloten.