Schrikbeeld

 

Schrikbeeld

In de diepte van haar slaap klinkt ver weg een telefoon. Ze draait zich om en trekt haar dekbed verder omhoog. Een droom verder luistert ze naar een geluid in huis. Kiert er een deur, kraakt de trap? Tergend langzaam gaat de klink van de slaapkamerdeur naar beneden. Haar adem stokt, haar hart bonkt. Ze wrijft in haar slaapdronken ogen. Ja, ze is echt wakker. Een kleine felle straal schijnt haar slaapkamer in. Het licht zoekt haar bange ogen.
‘Niet schrikken. Bent u oké?’
Haar hart maakte een sprongetje.

De ketting met de alarmeringsknop hangt verloren op haar rug.

 

Een UKV is een ultra kort verhaaltje van 99 woorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.