Iets leuks voor mezelf

 

Het is een tijdje geleden dat ik een blog plaatste. Ik kwam met een nieuwe blog maar niet op dreef. Dat komt doordat ik al een tijd niet lekker ben. Ik miste energie, was uitgeput en moe, misselijk, gapen en nog meer gapen, hartkloppingen, klotsende oksels en ga zo maar door. Meten is weten; mijn schildklier bleek op hol geslagen. De klachten waren dermate dat ik vreesde long-covid te hebben. Gelukkig is dat niet het geval.

Een van de klachten is hardnekkig, ik ben snel overprikkeld en kan moeilijk omgaan met de ellende in de wereld. Ik hoef het eigenlijk niet te duiden, je begrijpt het denk ik wel:  Covid, de oorlog, de economie, de boeren, het milieu en ga zo nog maar even door. De wereld lijkt, net als mijn schildklier, op drift geraakt te zijn. Dat merk je op televisie en in de media. Het gaat in de programma’s over niets anders. Bij de verschillende praattafels zie je veel kwekkende gasten, die vaak niet eens deskundig op de onderwerpen zijn. Ik voel me meer en meer thuis bij het Jeugdjournaal.

Minder ellende

Ik wil minder ellende, en dacht aan iets leuks voor mezelf. Ter afleiding om deze vermoeide tijd toch een beetje gezellig door te komen. Netflix leek me wel wat, vooral nu de serie De Borgen weer is gestart en natuurlijk ook The Crown.

Zoon Hans werd mijn vraagbaak. Hij is vast een beetje simpel geworden van alle infantiele vragen rond zo iets eenvoudigs. Een dongel of chromecast, hoe dan? Werkt zo’n streaming dan ook op de mobiel, tablet en laptop? Draait het op mijn eigen wifi in huis, kan mijn oude tv dit aan, enzovoort. Hij deed warenonderzoek en legde twee opties aan me voor, ik werkte me door de vele reviews heen. De vertaling die erbij zou zitten kon buitenlands zijn. Spaans, Frans of Duits, het was afwachten. Dat werd misschien een uitdaging.

Om kort te gaan, ik bestelde enkele weken geleden een Google Chromecast via Bol.com. Aan transparantie geen gebrek. Het regende mails, van Bol alsook ook van de vervoerder. De volgende dag, zo tegen de avond kon ik het pakketje verwachten. Wachten daar ben ik niet zo goed in. Ik bekeek op You tube alvast een filmpje over het installeren van het product. Nerveus deed ik een toiletgang en ja hoor midden tussen mijn ‘drukwerk’ werd er indringend op de bel gedrukt. Ik veegde me sneller dan snel af en deed opgelucht de deur open.

Slecht weer

Met ‘Wat brengt u slecht weer mee,’ dacht ik het gesprek met de bezorger te openen.  Maar de meneer had nog meer pakketjes te bezorgen en geen zin in mijn slechtweer gesprek. Voordat ik ‘dank je wel,’ kon zeggen rende hij door de plenzende regen naar de bus.

Weer binnen startte ik met de unboxing van het pakketje. De Chromecast was netjes ingepakt, in een kartonnen doos met daarin een kleiner doosje. In dat doosje weer twee kleinere doosjes. Ja, er was echt werk van gemaakt. Het zag er compleet uit, een dongel met een kabeltje om in te pluggen.  In de kleur wit (jammer maar geen andere keuze). Een verbindingskabel, en ja gelukkig net lang genoeg,  En een kleine afstandsbediening met zelfs twee batterijen! Dat heb ik wel eens anders meegemaakt bij een niet nader te noemen bedrijf uit Zweden. En wat fijn, een boekje met een summiere Nederlandse uitleg.

Ik ging op zoek naar de HDMI-ingang en deed de stekker in ‘t contact. Daarmee was ik er niet, eerst via de mobiel de Google Chromecast app downloaden en zuchtend alle vragen doorwerken. Wachtwoord van Google, geeft u toestemming voor dit en dat. Allerlei keuzes dienden zich aan. Wilt u een aparte ingang voor de (klein)kinderen? En voor enkele euro’s meer krijgt u ultra scherp beeld. Nee, goed is goed, de tv mag dan wel ouder zijn, mijn bril is nog goed op scherpte.

En ineens zat ik in het menu

Stomverbaasd keek ik naar het meerkeuzescherm op mijn televisiescherm. Netflix, Videoland, HBO+, NPO+, een scala aan andere mogelijkheden. En een bijkomend prettige constatering, ik ben van Ziggo en heb Ziggo Go. Met die app kan ik alle programma’s bekijken en terugkijken. Mijn dag was helemaal goed.

Om kort te gaan, ik zit er goed in. Ik heb reeds drie series van de The Crown gekeken. Ik geniet van Elisabeth die haar man levenslang zal gehoorzamen, het knikkende hofpersoneel en de stiff upper lips van de ouderen. Netflix doet me goed en langzamerhand kom ik gelukkig een beetje bij.

Ik kijk al weer uit naar vanavond, naar de volgende aflevering en hoop met een vinger aan de pols in mijn enthousiasme niet op hol te slaan!

 

foto: eigen beheer

Wil je ook een dongel voor een domme tv?? Lees dit Volkskrantartikel.

 

 

 

 

 

22 antwoorden op “Iets leuks voor mezelf”

 1. Het is uit het leven gegrepen … bedankt voor het delen!
  Prachtig ook die humor met ‘drukwerk’ etc… :-)) Je kracht Koosje om uit de sores te stappen en kijken wat je zint, heerlijk. ’n Beetje ‘schild’ creëren met je schildklier. En ….houd je soepel met wat is … liefs Maud

 2. Dankjewel Koosje voor jouw gestoei met deze tijd en gezondheid. Zo herkenbaar maar ook weer zo knap hoe je het beschrijft met heerlijk frisse kijk. Liefs

 3. Mooi verhaal weer Koosje!
  Ik ken dat gevoel ook dat de wereld op hol is.
  Ik heb niet zoon ding gekocht maar ben 3 maanden gaan fietsen zonder jornaal en alle ellende wat was dat fijn geniet van de series en niet teveel nieuws kijken!

  1. Dank Henk, ja fietsen is ook een goede remedie, ik hoop over 14 dagen mijn fietsvakantie in te kunnen halen, jij succes met de laatste kilometers richting thuis.

 4. Hi hi, ik doe hier nog ff niet aan mee, wat een taal en wat een termelogie…..pfff
  Geef mijn portie maar ff aan fikkie!!

 5. Hoi Koosje,
  Wat schrijf je toch geweldig! Ik poets of ik pas op de kleinkinderen en als er dan “niets” te doen is…. Zet ik lekker Netflix aan, de Crown is geweldig mooi heb er echt van genoten!
  Ik wens je veel kijkplezier en het ga je goed.

  Dikke kus en lieve groet,
  Marian

 6. Op ontdekkingsreis in de wereld van Netflix en co! Dat wordt een lange trip. The Crown is genieten. Ik kan bijna niet wachten tot het volgende seizoen eind van dit jaar uitkomt.
  Koosje heel veel (binch)plezier en ik hoop dat jouw schildklier ophoudt met klieren.

 7. Heerlijk uitkiezen wat op elk moment bij je past, je niet op stang laten jagen. Zal de schildklier goed doen !
  En je humor blijft overeind.

 8. Niet alleen je bril is scberp, ook je geestige observaties! Geniet van de rust en films en laat boeren maar dorsen Koosje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.