Autobiografie

Ik ben Koosje de Leeuw, ik kom uit Alphen aan de Maas en ben opgegroeid in een gezin met 5 broers. Vanaf 1974 woon ik in
Den Bosch.

In 2015 ben ik met het schrijven van blogs gestart. In beginsel een terugblik op mijn werkzame leven.  De laatste twintig jaar was ik als projectondersteuner- secretaresse actief bij Farent, voorheen Welzijn Divers. Na mijn pensioen stapte ik in een nieuw fase in mijn leven. Een leven waarbinnen schrijven een belangrijk facet is geworden.  Daarnaast lees ik graag. Ik zing met regelmaat in een projectkoor. En last but not least geniet ik van mijn zoon Hans, schoondochter Tammy en de drie kleinkinderen, Noah, Rowan en Malou.

Mijn schrijfactiviteiten

Tweewekelijks post ik op mijn website  een nieuwe blog. Ik schrijf met een kwinkslag en enige zelfspot. Mijn onderwerpen zijn divers. Ik word soms geïnspireerd door een actualiteit.  Met grote regelmaat geef ik een inkijkje in mijn jeugd in Alphen.
Ook in mijn vrijwilligerswerk speelt het bezig zijn met de taal een belangrijke rol. Ik begeleid een oudere dame bij het schrijven van haar oorlogsmemoires. Ik ervaar dat als inspirerend en erg leuk om samen te doen. Voor de Stichting Actieve Senioren in Den Bosch blog over de activiteiten van de jaarlijkse Zomerschool.  In 2017 en 2018 verzorgde ik voor de werkgroep communicatie van de Vrijwilligersacademie073 de persberichten, nieuwsbrieven en sfeerverslagen.  De website van  Stichting Raket biedt mensen met een beperking een platform.  Hier lees je een aantal profielen van mijn hand.

Meters maken….

Op het gebied van schrijven volg ik workshops en cursussen. Ook loop ik graag een schrijfcafé binnen, het samen met anderen kort bezig zijn met taal prikkelt de geest. Tijdens de cursus Proza bij de Schrijversvakschool heb ik gewerkt aan een autobiografisch verhaal. Daarnaast volgde ik de cursus Korte verhalen schrijven bij Laudius. Als onderdeel van de opleiding schreef ik mijn eerste fictieve verhaal met de titel Tegenwind.  In het najaar van 2018 verdiepte ik me in het schrijven van gedichten bij de cursus Dichter op de koffie.
Om goed een verhaal te kunnen schrijven is het belangrijk veel meters te maken. Nou dat lukt aardig…

Publicaties

 

Informatie bijgewerkt  april 2019